KATATONIA

11 Ocak 2013


katatonia_ep_2

Katatonia; İsveç, Stokholm çıkışlı doom metal grubu. Kariyerlerine death/doom metal yaparak başlamışlardır.1991 yılında Jonas Renkse (bkz.Lord Seth) ve Anders Nyström (bkz.Blakkheim) tarafından kurulmuştur.
1994 sonbaharı ve 1996 kışı arasında kısa süreli bir ayrılık yaşadı. Bu ara devreden sonra gitarist Fred Norrman’ı bünyesine katarak tekrar müziğe devam eden grup, 1996 yılında kariyerlerinin en önemli albümlerinden olan Brave Murder Day’i yayınladı. Jonas Renkse’nin sesinde sorun olması nedeniyle vokalleri Opeth vokalisti Mikael Akerfeldt’in üstlendiği albüm, Doom/Death Metal tarzının en önemli albümlerinden kabul edildi.
Brave Murder Day’den sonra Sound Of Decay EP çıkaran grup, 1998’de Discouraged Ones albümünü çıkardı. Depresif bir albüm olan Discouraged Ones, ayrıca grubun Doom Metal köklerini tamamen bıraktığı albümdür.
Türkiye‘ye ilk olarak 2001 yılında gelerek konser veren grup, daha sonra 2004 yılında Rock The Nations II festivaline katılmış, en son ise 24 Haziran 2006 tarihinde Yedikule Zindanlarında gerçekleşen Mute Fest’te sevenleriyle buluşmuştur. Eylül 2006’da grup, ülkemizde dört kenti kapsayacak bir turne yapmış ve sevenleriyle buluşmuştur.

Grup Üyeleri

Mevcut Üyeler
Jonas Renkse (“Lord Seth”) – Vokal (1991 -)

Eski Üyeler/Stüdyo Müzisyenleri
Guillaume Le Huche (“Israphel Wing”) – Bas (1992-1994)
Mikael Oretoft – Bas (1996-1997)
Mikael Åkerfeldt – Vokal (1996-1997)
Dan Swanö (“Day Disyraah”) – Klavye, vokal ve davul (stüdyo)
Kenneth Eklund – Davul (konser)

Diskografi

Demolar
1991 Jhva Elohim Meth

Stüdyo Albümleri
1993 Dance Of December Souls
1996 Brave Murder Day
1998 Discouraged Ones
1999 Tonight’s Decision
2001 Last Fair Deal Gone Down
2003 Viva Emptiness
2006 The Great Cold Distance
2009 Night Is The New Day
2012 Dead End Kings

Derlemeler

1994 W.A.R Compilation Vol.1
2004 Brave Yester Days
2005 The Black Sessions

deadendkings

 

KATATONIA – My Twin

Şarkı Sözleri

The neck, and then the chain
The head is hung in shame
The neck, and then the chain
The head is hung in shame
I thought that you had grown
That you’d carry on
But now that I am gone
What else’s been withdrawn
You used to be like my twin
And all its been
Was it all for nothing
Are you strong when you’re with him
The one who’s placed you above us all
I think our love
I’ll let it pass
It feels like fire
But it won’t last
What is this coming to

Çeviri

Boyun sonra zincir
Kafa utançla asilmis
Boyun ,sonra zincir
Kafa utançla asilmis
Büyüdügünü düsünmüstüm
Bunlari tasiyabilecegini
Ama simdi ben yokum
Daha baska ne geriye alinmis olabilir
Ikizim gibiydin
Ve hepsi buydu
Hiçbirsey için..hepsi bumuydu
Onunlayken güçlümüsün
Ki o kisi seni bizim üstümüzde ayri bir yere koydu
Sanirim askimiz,
Hadi onu geçelim
Ates gibi hissediyor
Ama bitmeyecek
Gelen bu şey ne

ek olarak bir de çok sevdiğim Deadhouse şarkısının çevirisini eklemek istiyorum…

 

KATATONIA – Deadhouse

Nedense bu olmadan daha iyi
Farlar becerir şehri
Bir yerde yarım kalmışım
Hiç duyu yok bir daha

Konuştuğunda ne dersin
Hiç zaman sezmem
Cesareti kırılmış televizyon uykusu
Uyanık değil karanlık olana kadar

Nedense hiç terkedemem
Bu ölü evini
Nedense aldırmam gitmiş olmaya
Ve eğer düşünüyorsan beni gördüğünü
Kanıtlamak zorundayım sana
Hatalı olduğunu

 

 

(metin derlemelerden oluşur, çeviriler alıntıdır)

 

Reklamlar

eleştir

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: